Kaksinpeli

Treffit

Halvin oulu suomi keskustelu kotka

halvin  oulu suomi keskustelu kotka

Seurojen vaatimukset kasvavat, joten pelkät kotisivut ja jäsenrekisteri Exelissä eivät enää riitä. Jopoxin avulla vapautuu aikaa ja energiaa keskittyä kaikista tärkeimpään asiaan — urheiluun ja mukavaan seuratoimintaan. Seurajohdon työtaakka kevenee, kun kaikki toiminnot ja tieto löytyvät yhdestä järjestelmästä.

Tiedon kerääminen jakautuu myös jäsenille ja valmentajille. Seurajohdon tehtäväksi jää hyödyntää tietoa seuran kehittämisessä. Tätä varten Jopox tarjoaa kattavat raportit ja tilastot. Valmentaja pitää näppärästi yhteyttä joukkueen tai ryhmän kanssa Jopox-pukukopin avulla. Joukkueen oma viestiseinä ja tapahtumakohtaiset keskustelut luovat aitoa vuorovaikutusta.

Kattavat raportit ja tilastot auttavat ryhmän, joukkueen tai yksittäisen urheilijan kehityksen seuraamisessa ja valmentamisessa. Pelaaja voi ilmoittautua harjoituksiin ja peleihin Jopox-pukukopissa, josta on tarjolla ilmainen mobiilisovellus.

Pukukopissa voi lähettää myös viestejä valmentajan, joukkueen tai ryhmän jäsenten välillä. Pelaajan käytössä on harjoituskalenteri ja hän pääsee päivittämään omia tietojaan jäsenrekisteriin. Tilastot ja raportit tukevat pelaajan kehittymistä.

Jopox-pukukopin avulla vanhempi pysyy aina kärryillä harjoituksista, peleistä ja tapahtumista. Pukukopissa onnistuu myös viestinvaihto valmentajan kanssa ja yleiset keskustelut tapahtumista. Vanhempi voi päivittää juniorin tietoja suoraan jäsenrekisteriin. Juniorin kehittymistä voi seurata raporteista, tilastoista sekä testi- ja pelituloksista.

Jopox helpottaa seuratoiminnan arkea. Näin aikaa jää olennaiseen, eli joukkueen valmentamiseen ja yksilön kehittämiseen. Jopox tarjoaa kasvattajaseuroille erinomaisen mahdollisuuden kehittää toimintansa seuraavalle tasolle.

Michael Käld on naisten jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen valmentaja. Se on vastannut hyvin seuramme monipuolisiin tarpeisiin. Meidän osalta voidaan puhua Jopoxin olevan Blues Junioreiden toiminnanohjausjärjestelmästä.

Jopoxin avulla olemme luoneet yhtenäisen toimintatavat, joilla tuetaan seuran, joukkueen ja pelaajan toimintaa. Jopoxiin kehitetyt toiminnot, kuten jäävuorojen jako, pukukoppi ja seuran julkinen viestintä, tuovat yhtenäisyyttä ja helpotusta normaalisti hankaliin sekä aikaa vieviin toimintoihin. Jopox kokoaa kätevästi kaiken tiedon yhteen paikkaan.

Sen osana tulevat kotisivut mahdollistavat helpon tavan informoida seuran ja joukkueiden tapahtumista sekä uutisista. Jopox on myös osoittautunut erittäin helppokäyttöiseksi työkaluksi. Jopoxin keskitetyt toiminnot tekevät Oulun Kärpät 46 Ry: Mutta asiaan, Hairstoressa olen kerran käynyt kulmien ja ripsien värjäyksessä ja olin tosi tyytyväinen!

Ja nytten aion juuri varata uutta aikaa itelleni sinne: En ole muuten käynyt kun hoitotuotteita ostamassa. Olen kyllä aikonut monesti mennä koska paikasta olen saanut sellaisen käsityksen että paikka on laadukas ja tasokas jo ihan hintojenkin takia. Ajattelin että sillä hinnalla saa ammattitaitoa ja osaavaa omaavan kampaajan.

Rahatilanteen ja kampaajiin kohdistuvan luottamuspulan takia olen leikannut itse hiuksia sekä värjännytkin itse. Liikkeen ulkopuolella oli ilmoitus että ilman ajanvarausta 30 euroa ja kun menin sisään valojen vilkkuessa vihreätä - ei ole ketään joka voisi tehdä vaikka liuta kampaajia siellä seisoi tekemättä mitään HairStore on syvältä ja kaukaa Tästä on aikaa muutama vuosi, oiskohan 6 vuotta sitten.

Rekisteröin HairStore sivulle, laitoin omat tiedot sinne. Klikkasin ruksin, "tietojani ei saa lähettää suoramarkkinointiin" , mutta kuinkas kävikään, Hairtore oli lähettänyt minun tiedot suoramarkkinointiin ja mainoksissa todellakin luki- Lähde: HairStore Annoin palautetta HairStorelle ja he suuttuivat minulle ja kertoivat etteivät enää lähetä minulle heidän lehtiään.

Pakko jakaa kokemus Kampin hairstoresta. Olen muutaman kerran käväissyt ihan kokeilemassa, josko liikkeessä osattaisiin myydä hiustenhoitotuotteita. Työskentelen alaa hipovasti palvelu- ja myyntityössä, joten teen epämääräistä havainnointitutkimusta samalla. Olen viettänyt liikkeessä neljä kertaa 15 min kerrallaan, eikä kukaan ole edes tervehtinyt. En siis ole ostanut mitään. Hassua, etteivät asiakkaiden rahat kiinnosta. No, samoja tuotteita saa kampaamoista ja vaikka maksaisi hieman enemmänkin, saa ainakin palvelua.

Kun ollaan tultu tutuiksi, niin on kiva, että tietää etukäteen mitä on suunnilleen tulossa ja samalla voi vähän jutellakin leikkauksen lomassa. Kyllä omat luottokampaajat on aika varma valinta. En varaa aikaa jos vakkarillani ei ole aikaa leikata. Hairstoren etu on nopeasti saatavat ajat. Samalla on vakiasiakkaille ystävä, terapeutti, kuuntelija, rohkaisija, piristäjä.

Halusin vaalentaa hiusväriäni ja ajattelin sitten kokeilla kampaajalla että jos se tulisi halvemmaksi siellä, no menin hairstoreen ja minulla oli kaksi henkilöä en tiedä miksi laittamassa värinpoistoa päähäni ja no jotenkin tuntui että se homma oli ihan älytöntä säätöä, loppujen lopuksi poistuis liikkeestä hiusten latvat tapettuna, epämääräisesti leikeltynä, hiukseni olivat ORANSSIT!!

Miten muuten tuo sormusasia ja kukkakimppu liitty Hairstoren palveluun? Minä olen myös tosi tyytymätön Hairstoren palveluun tai siis palveluun mitä en koskaan saanut. Kävin syksyllä 30 kympin tarjouskupongilla leikkautamassa hiuksiani. Kerroin haluavani tosi lyheyn hiukset ja näytin vielä kuvaakin ajokortistani. No odotin innolla että koskahan kampaaja alkaa tosi touhuun Minulla melko lyhyet hiukset jo mennessä joten ei olisi pitänyt olla vaikeaa ottaa vähän enemmän jne..

Tämä kyseinen liike on Kotkan Citymarketin tiloissa. Mies kysyi kun menin kotiin että eikö sinun pitänyt käydä tänään kampaajalla: Menetkö itse sairaana töihin? D Ihmisiä kun kloonata ei vielä taida voida ja asiakkaita kun ei pysty kerralla yhtä enenmpää tekemään: Voi hitsi itse sain joululahjaksi lahjakortin HairStoreen.. Jää vissiin käyttämättä, kun lukee näitä arvosteluita.. Itse kävin kerran siellä katselemassa vaaleille hiuksilleni jotain taittavaa hoitoainetta.

Katselin alennustuotteita ja joku nainen tuli siihen että tarvitsenko apua. Sanoin että en kiitos, katselen vain. Hän alkoi kanamaisella äänellä tyyliin huutamaan että noi ei sovi vaaleille hiuksille koska jotain ja jotain.

Katsoin aivan äimänä sitä naista ja lähdin ovesta pihalle. Minä ainakaan en koskaan ole käynyt kampaamossa ajatuksella,että siellä säästäisi mitään. Tosin toi Harstore oli minunkin osalta rumimman ever kampauksen tuottanut pulju, ja lisäksi niiden etuovesta veti siten, että sain pahan flunssan.. OK Haluatte kehuja firmoille: Vaikka inhoan tätä väriä, voi yhä vain ihailla,että joku tajuaa mikä on mun oman tukan väri, koska mitään juurikasvua ei koskaan tule.

Lattakaa ne siat porvarit kampaamoon: Multakin löytyy aika negatiivinen kokemus kyseisestä puljusta. Taisi olla joku muutama vuosi sitten, kun kävin värjäämässä tyvikasvun ja leikkaamassa hiukseni HairStorella.

Minulla on oikeasti tummat hiukset, mutta silloin oli toisella kampaamolla laitettu vaaleampaa päälle. Parissa kuukaudessa oli tietenkin tullut muutama sentti tyvikasvua, joten ajattelin kai silloin säästää ja mennä harjoittelijalle HairStoreen. Siellä oli luonnollisesti pari opettajaa ohjeistamassa oppilaita.

Taisi olla monta oppilastyötä samaan aikaan käynnissä. Kun sanoin, että tummempi tyvikasvu pitäisi värjätä piiloon vaaleammalla, niin ei opettaja voinut uskoa että alempi väri oli omani. Katsoi vain epäuskoisesti ja pari kertaa piti inttää, että kyllä - kai minä itse tiedän mikä on oikea hiusvärini ja mikä ei. Kertooko se jo ammattitaidosta jotain, että opettajallakaan ei tunnu olevan tietoa hiusten päälle?

Jossen aivan väärin muista, lopputulos taisi olla oranssihko, eikä oikein vastannut alkuperäistä väriä. Toisen kerran kävin leikkauttamassa latvat ja kuten täälläkin on todettu, niin on se aikamoista liukuhihnahommaa. Ulkomaalaisia työntekijöitä ja homssuista työjälkeä Itse olen ollut tyytyväinen Ylöjärven Elossa saamaani palveluun ja laatuun.

Muutaman kerran olen käynyt samalla pitkähiuksisella mukavalla kampaajalla. Myös kupongit ovat toimineet kuten niissä lukee. Toiveenikin on osattu toteuttaa ja vinkkejäkin olen saanut Väärinymmärryksiä voi tulla missä tahansa paikassa ja etenkin silloin, jos kommunikointi ei toimi ulkomaalaisuuden takia kunnolla.

Itse olen käynyt kerran hair storesa, Itäkeskuksessa ja oikein hyvin leikkasi tämä nuori nainen. Tosin oli töissä jossakin toisessa Hair Storessa en muista oliko Jumbo vai mikä ja oli vain tuuraamassa, mutta todella mukava ja kysy, että pidänkö jne.

Juuri hankin lahjakortin sinne ja menen ehdottomasti uudelleen. Kun menin kassalle hinnaksi ilmoitettiin Yksityisellä lääkäriasemalla huippukirurgin puolen tunnin aika tutkimuksineen maksoi e. Hairstoren tuntiliksat yksinkertaisissa koneleikkauksissa nousevat siis yli euroon. Oli tasan viimeinen kerta kun menen siihen lafkaan. Olisin itse leikannut koneella samanlaisen lopputuloksen. Sit ollaan niin tyhmiä ja ylimielisiä, että kun annat palautetta kassalla kovasta hinnasta jänkätään jotain hintalistaa,ei anneta miiruakaan periksi,eikä hallita asiakaspalvelun alkeita, että miten asiakas saataisiin lähtemään liikkeestä edes jotenkin tyytyväisinä lopputulokseen, eikä raivoa uhkuvana ja tapauksen ikuisesti muistavana ja taatusti kaikille kavereille sekä keskustelupalstoille palautteen antavana erittäin pettyneenä asiakkaana.

Olen todennut että kouluja käymättömiä, sivistymättömiä ihmisiä ei kannattaisi koskaan päästää vaativaan asiakaspalvelutyöhön. Ennen pitkää kaikki asiakkaat lähtevät. Puskaradio on paras markkinointikeino. Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen koulutus on Hairstoren ulkomaalaistaustaisilla työntekijöillä. Mikäli asiakaspalvelija ei ole suorittanut edes peruskoulun oppimäärää ei hänellä voi olla riittäviä taitoja asiakaspalveluun.

Leikkaan ja värjään omat hiukseni aina itse enkä koskaan ole pettynyt lopputulokseen. Lue kirjoituksesi uudelleen, sinun käyttäytymisessä olisi myös paljon korjattavaa.

Onko kampaajan syy jos sinulla ei ole varaa maksaa ostamaasi palvelua. Käsityö maksaa -aina, työllistäminen on suomessa luvattoman kallista. Kampaamotyössä yksi kampaaja on sidottuna asiakaaseen helpostikin 2 tuntia.

Tuntilaskutusta pitäisi olla n. Joten kulurakennetta miettien kalliita hairstoren palvelut eivät ole. Taso on aika lailla samaa kuin missä tahansa muuallakin. Ammattikoululaisia he kaikki ovat, valmistuvat nuorena tehtäväänsä, yllättyvät asiakaspalvelun ja asiakkaiden vaativuudesta.

Työn tulos on kaikkien arvosteltavana ja virheitä ei saa samalla tavalla anteeksi kuin muilla työpaikoilla. Vähän niin kuin joka asiassa, ne jotka pitävät suurinta meteliä eivät yleensä ymmärrä asiasta kuin prosentin verran.

Kokonaiskuvan ymmärrys vaatii toki aina ihmiseltä paljon. Asiakkaiden harhaluulot ja odotukset kahden tunnin asiakaspalvelusta ovat myös näidenkin puheiden perusteella aika kovia. Se on kuulkaas pojat sillä tavalla että ladasta ei saa mersua vaikka olisi kampaajalla diplomia seinällä.

Kävin kerran enkä mene toiste, parturi oli koko ajan hiljaa, sanoin että ottaisi otsatukkaa vain niin että silmät näkyvät, kampaaja leikkasi vinon otsatukan eli toisella puolella on 3cm pitkät hiukset ja toisella 7cm ja mikä parasta, hiuksista piti tulla vähän tummemmat vaaleat kuin ennen, mutta ovat nyt järkyttävät ruskeanharmaatl!

Jos pyyntö on ollut tummemmat vaaleemmat niin en ihmettele, että lopputulos on jotain siltä väliltä: Olen käynyt jo pitkään asiakkaana Sellon ja Jumbon Hairstoressa eikä ole ollut valittamista. Itse en ole jäänyt miettimään ikivanhaa lehtijuttua joka sekin tuntemieni kampaajien mukaan oli hyvin puolueellisesti kirjoitettu.

Eikä tämä ole ainut asia minkä suhteen en ole uskonut kaikkea mitä lehdet kirjoittaa. Ehkä muutkin joskus heräävät. En jaksa täällä alkaa kinastelemaan muiden kanssa mutta sanon vaan että myös niitä ihmisiä on jotka ovat kampaajiin tyytyväisiä ja myös niitä kampaajia jotka ovat tyytyväisiä Hairstoressa työskentelyyn. Harva tulee vaan tänne kirjoittamaan saamastaan kivasta tukasta. Siinä se käsityö on kallista ja mitään ei saa ilmaiseksi..

Tietty vittupää asenteella kampaajakin huomaa jos asiakkaalla takapuolessaan on se rautakanki. Yleinen käsitys tää on paska niin eihän siitä päästä enää asenteen osalta pois olisiko osalla syytä miettiä asennettaan siinä että miten siihen penkkiin istuu..

Eivät nuo kommentit puljun tyttöjen ulkonäöstä ainakaan kerro asenteenne paremmuudesta. Itse todella tyytyväinen ja jatkossakin menen "paskapuljuun" Ihan niinkuin te huomaatte että jos asiakaspalvelija huonolla tuulella hänkin aavistaa sen teistä Onneksi eksyin tänne lukemaan näitä ihmisten kokemuksia Oli nimittäin juuri tarkoitus mennä ensimmäistä kertaa Hairstorelle leikkauttaa hiuksia ja laittaa raitoja,mutta enpäs taidakkaan mennä,kun näitä kommentteja luin.

Täytyy siis suunnistaa jonnekkin muualle missä hiuksista jotain tiedetään. Jotenkin sopii kokoelmaan myös tää mun kokemus Hairstoresta jostain vuoden takaa: Cityshopparissa oli joku tarjous, että saa hiustenhoitotuotteet kaupan päälle leikkauksesta. Menin sitten, ja koko ajan oli sellainen olo, että mä oon jotenkin vaivaksi ja häiriöksi siinä. Mun hiuksia pesi, leikkas ja kuivas kolme eri ihmistä aina lykättiin jollekin toiselle, että tee sä tämä.

Sitten kun piti saada ne hiustenhoitotuotteet, niin mulle sanottiin etta "tässä ei ole sun hiuslaadulle sopivaa, mutta ota nämä ja anna vaikka poikaystävälle".

Ja ilmeisesti sama meno jatkuu nykyään Paska kokemus myös Malmin Novan HairStoressa, kesällä ei kannata mennä, koska ilmastointi ei toimi, kuuma kuin pätsissä ja ilmastointi vuotaa vettä lattialle!

Olin varannut ajan itselle ja äidilleni, oma aikani oli kadonnut! Ajanvarauksen katoamista eivät mitenkään pahoitelleet. Joten sillä kerralla vain äitini sai palvelua. Siitäkin yrittivät laskuttaa liikaa, vaikka oli kuponki käytössä. Ulkomaalaisia työntekijöitä, eivät puhu kunnolla suomea. Ihan, kuin yrittäisivät tahalleen pilata toisten ulkonäön. Joo huonoja kokemuksia mullakin, Kokkolan Citymarketin tiloissa sijaitsevassa liikkeessä.

Kolme kertaa olen käynyt ostamassa tuotteita ja kerran olen myös erehtynyt hiukseni leikkauttamaan siellä Palvelu on minusta siellä erittäin epäkohteliasta ja tökeröä, ei yhtään asiakaspalvelulähtöistä.

Hiustenleikkaus maksoi jotain 50 e, jälki erittäin hutaistu ja kertakaikkiaan viimeistelemätön. Ja asennetta riitti kampaajalla ''Voi hyvä luoja miten takkuinen ja huono hiuslaatu'' ''No ei näin ohueen takkupesään sellaista mallia saa'' jne. D Nykyään löytänyt jo paremmat palvelut muualta. Joku ottanu aika kivan kuvan johonki kisaan. Kuva ja ohjeet seuraavassa blogissa: Jos kampaaja ei meinaa uskoa, että musta juurikasvu on oma värisi, hän ei välttämättä tarkoita epäillä sinua tai olla ilkeä vaan ehkä enemmänkin vilpittömästi hämmästelee näkemäänsä, sillä vaaleaihoisilla suomalaisilla sitä ei paljon näe.

Monet "tylyt" teot tai kommentit kampaajilta täällä tuntuvat mielestäni enemmänkin vitseiltä tai hieman kireolta huumorintajulta, jolle olisin itse enemmänkin nauranut ja ajatellut, että hauska kampaaja, kun mulla on niin pitkät hiukset, että pitää maassa möyriä: D En olisi tulkinnut, että kampaaja valittaa minulle kohtalostaan, kuten joku täällä oli.

Myös on ikuinen kysymys, pitääkö asiakkaita mennä ahdistelemaan heti ovella, että tarvitseeko apua. Jotkut tykkää siitä, jotkut inhoaa. Ota siitä nyt sitten selvää, miten miellyttää kaikkia. Ja se tyttö, joka sanoi "kanamaisella" äänellä, että tuo tuote ei sovi vaaleille hiuksille, koska plaa plaa, ei varmasti tarkoittanut olla kanamainen tai töykeä vaan yritti auttaa. Ei aina kannata katsoa muita niin negatiivisesti. Hairstoressa en ole koskaan käynyt, mutta aikamoista ylitulkintaa tästä ketjusta löytyi.

Monet kampaajien kommentit eivät kuulosta niin pahoilta. Sen sijaan huono työnjälki on aina kamalaa. Rivikampaaja ei muuten voi alentaa hintaa, vaikka kuinka haluaisi!

Hän ei hintaa päätä ja jos huudat hänelle, huudat väärälle ihmiselle. Pyydä mieluummin pomo paikalle huudettavaksi. Ihmiset ovat oikeasti saaneet surkeaa palvelua ja hiukset on pilattu sillä ettei kampaajat ole ammattilaisia? Joo kovasti naurattaa kun hiukset on kuin harakalla.

Naura siinä nyt sitten kun olet vienyt kuvan ja pyytänyt ihan jotain muuta. Melkoista puolustelua ja vahvasti epäilen että olet itse kampaaja. Mun mielestä kampaaja ei voi ymmärtää väärin jos tarkkaan kerrot mitä haluat.

Mulla kans huonoja kokemuksia, ylöjärvellä hairstoren kampaajalla ja otin leikkauksen ja värin. Kuvittelin hänen sen pesevän pois kuten on muualla kampaamoissa aina otettu kasvoilta väri pois jos menee yli ei ollut yllättäen hairstore. En kehdannut asiasta sanoa ja menin kotiin ja katsoin peiliin, oli pakko soittaa ja kysyä mitä teen kun kasvot on nyt ihan hiusvärissä.

Ja leikkaus on nuorelle tytölle niin mummo tyyli kun voi vaan olla. Tämän jälkeen en ole käynyt edes ostoksilla. Tuli testattua Hairstore Jumbo. Leikkauksen lopuksi pyysin, jos otsatukkaa voisi vielä hiukan lyhentää. Tästä seurasi, että meinasi laskuttaa tuplasti, koska laski otsatukan siistimisen uudeksi leikkaukseksi?

Tämä siistiminen oli ollut noin neljä napsausta ja kesti about minuutin, voiko se tuplata hinnan? Lopputulos oli, että totesin, että onpas paska palvelu, ja siihen marokkolaisen näköinen parturiäijä vastasi, että paska on asiakaskin.

Lähdin hämmentyneenä pois ja onnellisena, että selvisin vain 34 euron kertamaksulla tuplahinnan sijaan. Kampin Hairstoressa on saanut niin jäätävää palvelua monta kertaa. Menin hiusten leikkauseen ja joku afrikkalainen nainen, joka puhui huonoa englantia, leikkasi pitkän tukkani kerroksittain, että näytin kamalalta munapäältä, vaikka pyysin, ettei kerrostaisi liikaa.

Otsatukka, jonka pyydän aina leikkaamaan kulmakarvojen alapuolelle, oli noin kolme senttiä kulmakarvojen yläpuolella! Summa summarum, olin noin 3 v munapää. Onneksi olin intissä, koska ainoa kampaus, jota pystyin pitämään, oli tukka nutturalla. Kun hiusten kasvun jälkeen menin aivan huippukampaajalle, niin hän kauhisteli, miten joku on saanut aikaan sellaista jälkeä ja yritti pelastaa, mitä pelastettavissa on.

Palvelun taso on aivan jäätävää. Kävin kysymässä jotain pohjustustuotetta nutturaan, niin myyjäneidon vastaus oli "emmätiiä". Ja yleensä kun kävin shoppaamassa jotain shampoota yms, niin yleensä myyjät näyttävät siltä, että heitä ketuttaa, että keskeytin heidän juoruhetken. Ikinä ei kysytä, että voinko olla avuksi ja kassalla joutuu odottelemaan, että jotakin myyjää nyt sattuis kiinnostamaan rahastaa. Älkää käyttäkö ylihintaisia huonon palvelun paikkoja!

Itse kävin kasvohoidossa ja sanoin että ei mitään voimakkaita aineita kun iho ei kestä. No sit sen jälkeen nousi kauhea ihottuma ja kesti monta päivää. Menin liikkeeseen näyttämään ihoa ja antoivat minulle uuden ajan samaan. Silloin se onnistui, mutta enää en käy tuon selkkauksen takia. Ihoni ei koskaan ole mennyt lähellekkään niin huonoon kuntoon kun silloin. Aijemmin tilailin nettikaupasta shamppoot ja hoitoaineet yms.

Mutta eipäs verkkokauppaa tulekkaan. Parempi siirtyä muualle asioimaan Kävelin suoraan sisään ja sain heti ajan hiusten leikkaukseen. Lopputulos oli paljon hienompi kun olisin osannut kuvitellakkaan ja hiukseni hoidettu ja laitettu upeasti. Kampaaja itse suositteli minulle sopivaa uutta mallia ja upeaa Redkenin syvähoitoo. Oli pakko kirjottaa tänne koska tääl on pelkkää negatiivista ja tää mollaa koko Hairstorea Sellossa ainakin oli loistavaa palvelua ja taitavia kampaajia: Vaikkakin hieman hämmennys sekoitti mieleni kun huomasin että erittäin viehättävällä aasialaistaustaisella kampaajalla oli aataminomena..

Menen uudestaan ja mielellään samalle naiselle. Kuten viestin kirjoitusajasta ja tyylistä huomaa, niin sama tyyppihän täällä on noi haukut kirjoittanut. No itse käyn HairStrosessa kuukauden välein ottamassa leikkauksen ja värjäyksen. Jees, pakko kertoa nyt omakin kokemus kun muutkin täällä kertoilee. Muija repi pinseteillä niin huonosti, että kyyneleet valui väkisin siinä yhteydessä ainoa kerta kun on ollut niin kivuliasta , toinen kulmani jäi ihan eri muotoiseksi kuin toinen ja väri pyysin ruskeata oli kulahtavan harmaa joka ei enää muutaman päivän jälkeen ollut ollenkaan kulmissani.

Koko toimenpide kesti alle 10 min. Tämä tapahtui pari vuotta sitten kampin HairStoressa, sen jälkeen pistin kyseisen ketjun boikottiin. Olinpa vihdoin varannut ajan hiusten värjäykseen ja leikkaukseen. Olin vaivoin saanut sovitettua ajan kalenteriini vihdoinkin. Kun saavuin Kampin HairStoreen jämäkkä täti totesi ettei heillä olekaan aikaa tällaiseen työhön. Ehdotti että voisin mennä toiseen firman kampaamoon iltapäivällä Uskomatonta että samat tyypit jaksaa täällä edelleen huudella vaan eri nimimerkeillä uudestaan ja uudestaan.

En tarkoita että kaikki kommentit mutta omaa järkeäkin näiden lukemisessa saa käyttää! Ylempänä jo kerran sanottukin hyvin että harva sitä tulee tänne kirjoittamaan, vaikka hyvää palvelua olisi saanutkin.

Tämän takia aika yksipuolisen kuvan antaa tämä palsta Kävin Jumbon hairstoressa pariin otteeseen taannoin laiittammassa kulmat ja ripset, ja molemmilla kerta minut jätettiin Yksin ripsienvärijäämisen ajaksi, vaikka erikseen Sanoin, että kirvelee helposti!! Eli ripsiin aine, ja tyttö poistuu huoneesta! Jouduin sitten huutelemaan, että nyt kirvelee.. Hirveetä palvelua, suorastaan luokatonta. Mitä "faktaa" kirjoituksessasi muka oli? Kuvittelet että samat henkilöt täällä kirjoittelee, koska olet eri mieltä heidän kanssaan.

Mielipiteesi EI ole fakta, taidat olla HairStoren työntekijä. Hyvä, että ihmiset kirjoittaa saaneestaan palvelusta, jos tekee työnsä hyvin, ei pitäisi olla pelkoa että saa huonon maineen. Itse olen pitkän aikaan käynyt Raision Hairstoressa ja olen edelleen hyvin tyytyväinen. Asiakkaana olen varmasti haastavimmasta päästä koska en tyydy puolittaiseen vaan haluan että lopputulos on sellainen mitä odotankin.

Kertaakaan ei ole tarvinnut vääntää asiasta, ja turha sellaisen ihmisen on antaa kenenkään muun kuin itsensä tehdä värjäystä, leikkausta jne, joka ei ole valmis hyväksymään että virheitä voi sattua myös ammattilaisille.

Tähän syynä aikasemmin mainitut pohjavärit ym. Yhtä samaa puljua ei voi sormella osoittaa sillä kehittyviä ammattilaisia on jokainen oman ammattinsa saralla. Näitä suuria ketjuja on kuitenkin helppo parjata koska niiden lukumäärä on huomattava puhumattakaan brändin esillä olemisesta, kun verrataan pienempiin puljuihin.

Antakaa palautteenne suoraan liikkeelle, eikä täällä Suomi Ei toststa sun selityksestä mitään selvää saa, ei ihme että tuli russaasti raitaakin. En muuten tajua sitä Hairstoren vihreä valo vilkkuu - banneria. Lampsin sitten Jyväskylän Hairstoreen ja pyysin parturi- valon vilkkuessa että ehtisivätkö he leikata poikaystäväni hiukset hommaan menee max10min koneella "juu ei , seuraava aika olis huomenna" - Aha.

Siis vilkkuuko nää valot aina kun on vaan joku aika parin kuukauden päästä vapaana. I've a presentation subsequent week, and I'm on the search for such info. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Mulla myös huonoja kokemuksia. Kävin hiusten leikkauksessa pari vuotta sitten. Olin silleen mitä perkelettä, mutta pakkohan oli maksaa, kerrankun oli leikattu.

Hinnat ovat järjettömiä, palveluun ja tulokseen verrattuna. Myös palvelu siis on huonoa. Kerran on ollut mies joka näytti siltä,ettei sillä ollut mitään hajua mitä se teki oli siis laittamassa raitoja.

Sitten nuori nainen, kun hän leikkasi hiuksiani niin hän mulkoili ja tilanne oli epämukava. Sitten olin tänään ostamassa hopeashamppoota, niin palvelu oli huonoa. Myyjä suositteli vääränlaista tuotetta.

En usko että saan rahoja takaisin, vaikka myyjä erehtyikin. Hairstoren sivuilla ei voi antaa palautetta. Tälläistä siis Lappeenrannan citymarketin Hairstoressa. En suosittele kellekkään liikettä. Kampaaja halusi laittaa muutam. Kiersin kysymässä muista Kampaamoista, mitä hiuksilleni on tapahtunut. Nyt enää on turhaa kyseiselle kampaajalle valittaa, hän ei takuulla myönnä mitään.

Minulle tarjottiin myös mahdollista allerigiaa, josta ei totta vie ole kysymys, sen jauhamisen saa lopettaa. Hiuksiani on käsitelty erilaisilla "kohotus"- tai permanenttiaineilla teini-iästä lähtien, eikä koskaan tällaista karmeaa hajua ole syntynyt. Nyt enää on turhaa ko. HairStore on pelkkä rahat pois pulju joka kohtelee työntekijöitään huonosti. En ihmettele jos asiakkaat ovat tyytymättömiä. Kun iso lafka saa kaikkialla suomessa huonoa asiakaspalautetta vika on johtamisessa ja yrityksen perusarvoissa asti.

HairSote ei kunnioita sen enempää työntekijöitään kuin asiakkaitaan. Laadukas työ maksaa, halvalla et saa hyvää! Itse olen monesti käynyt HairStoressa. Ajan saaminen on ollut nopeaa, joten siitä plussaa. Työntekijät ovat ihan mukavia, eivät paljon puhele. Leikkaukset eivät ole koskaan oikein ihastuttaneet, joskus muutosta ei ole ollut yhtään muutama nipsaisu sieltä - täältä ja joskus muutos on ollut turhankin radikaali melkein polkkatukan leikkasivat, kun pyysin napsimaan huonoja latvoja..

Päässäni oli jo valmiiksi raitoja ja pientä vaalennusta C-vitamiinilla ja tukkani oli oranssihtava. Tyttö värjäsi tukkaani niin, että otti hiuksistani osioita, levitti aineen ja pisti folion sisään. Sain istua tuolissa niin kauan, että takapuoleni puutui. Kun hän aloitti värjäyksen sivuilta ja lopetti taakse, oli aine kerennyt vaikuttaa tietenkin PALJON pidempään sivuilla kuin takana.

Takahiuksissa oleva aine ei kerennyt vaikuttaa tarpeeksi, kun tyttö jo kiikutti minut hiustenpesulle. Näin hänen kasvoiltaan epäonnistumisen. Hän kuivasi hiukseni, maksoin nopeasti ja lähdin pois.

Kyllä hävetti kulkea kaupungilla. Olettaisin, että ammattitaitoinen kampaaja tekisi tällaiset "vahvat" värjäykset värinpoistot ripeästi ja tasaisesti, että vältyttäisiin näiltä "piiskoilta".

En ole menossa HairStoreen enää. Eikä kukaan muukaan enään mene sinne, sehän meni konkkaan. Valitettavastio jatkaa, osin entisin voimin Ensi viedää yritys konkkaan et päästään veloista ja sit luullaan et se ratkasee kaiken. Huono palvelu karkottanu jo asiakkaat kauas ja sadat työntekijätkin jo huomanneet miten ainaiset lupaukset on turhia paremmasta huomisesta. Itse ainakin olen löytänyt osaavampaa palvelua jo muualta ja paluuta ei ole!

Miks täälä valitetaan kun on maksanut värjäyksestä tai hiusten leikkuusta niin paljon? Koska miksi te olette sitten menneet siihen kalliiseen puljuun? Itsellä on pari kokemusta Joensuun Hairstorelta. Ekalla kerralla varasin ajan kulmien muotoiluun, ja kun saavuin paikalle, sain odotella tiskillä melkein kymmenen minuuttia ennenkuin kukaan tuli kysymään mitä olin vailla.

Ystävällinen tyttö vei minut istumaan, kysyi minkälaista jälkeä halusin ja höpötteli kyllä työtä tehdessä mistä plussaa. Kuvailin tarkasti mitä halusin ja ihan hyvän tovin tyttö kulmia nyppikin.

Kulmia oltiin kyllä muotoiltu hiukan, mutta lopputulos oli hyvin epäsiisti, sillä esim. Toisella kerralla menin liikkeeseen lahjakortin kanssa ja olin vailla uusia hiustenpesuaineita. Menin itse tiskille ja taas sain odottaa, vaikka ilmiselvästi myyjät kyllä näkivät minut siinä. Lopulta heilautin kättä ka vähän hömelön oloinen blondi tuli neuvomaan. Kerroin hiuslaatuni ja mitä ominaisuuksia olin vailla. Olen punapää, paksu tukka.

Myyjä yritti myydä aivan jotain oudon merkkistä hopeashampoota? Ei ole palvelut hinnalla pilattu, muutenkin jäi sellainen juostenkustu maku suuhun. Joskus ostelen tarjouksista tuotteita, mutta en varmaan enää osta mitään palveluja.. Hairstoren myyjä kävi minulla asiakkaana oli siis työvaatteissa , oli niin törkeä ja inhottava minua kohtaan vaikka olikin vain meidän asiakkaana.

Kyllä heti katsoin, että jaaha paidan logosta, ettei tartte kyllä Hairstoren palveluita ostaa. Kannattaisi miettä, että jos firman paidassa tepastelee julkisesti, että millaisen kuvan antaa. Tällä hetkellä cityshopparissa on HairStoren alennus: Olen aiemminkin nähnyt tän palstan täällä ja päätin tulla tarkastamaan ja päädyin siihen tulokseen että vaikka houkuttaisikin nuo alennukset niin taidan skipata..

Eduissa ei kuitenkaan lue minkä mittaisille hiuksille tää alennus on joten poikatukasta pitkiin mun käsittääkseni pitäs tehä tolla hinnalla. Myös minulla on huonoja kokemuksia Haristoresta.

Kävin erään Espoon Hairstore liikkeessä laittamassa juhlakampausta ystäväni häihin. Halusin aika helpon kampauksen: Noh, lopputulos ei ollut ollenkaan sitä mitä toivoin. Kampaajani jopa sanoi että: Kampaaja joka ei osaa tehdä lettejä?? Kampauksen teko kesti noin 40 min vaikka minulla oli varattuna aikaa tunti.

Oli myös kokoajan sellainen tunne, että olin vain vaivaksi heille vaikka olin maksava asiakas. En koskaan enää asioi Hairstoressa. Joo kävin tossa pari päivää sit Ideaparkin Hairstoressa värjäämässä hiukset, halusin violetit hiukset, niin nää on kyl ruskeet edelleen ja näissä on vaan violetin sävy En mene enää hairstoreen!

Moni hairstoresta on muuttunut nyt voxyhairiksi. Taitaa olla vielä pahempi kusetuspaikka! Olen kuullut ettei ole ihan puhtaat jauhot pussissa siellä! Laittomia irtisanomisia ja muuta paskaa! Missä tällasia, sehän on monella paikkakunnalla? Meinasin hakee sieltä työpaikkaa, mikä siellä on paskaa, uskaltaako hakee?? Helsingissä Kalevankatu sijaitseva kampaamokoulu on tosi huono paikka!!!

Ei edes värjäys onnistu kampaaja oppilaalta joka valmistuu kuukauden kuluttua - Omat hiukseni meni pilalle ja sain lähinnä haukut kun itsekin kuka korvaa!! Menee sinne jos haluat siilin sillä siellä poltetaan hiukset! Halusin tyvestä tummempaa, latvoista vaaleaa. Näytin useita kuvia, joten kampaaja varmasti tiesi millaista sävyä hain. Paikan päällä kampaaja alkoi värjätä hiuksiani laittamalla ensin tyveen tummaa ja latvoihin vaalennusta.

Värin levittelyn Jälkeen hän kertoi, että tässä ajassa reilu 2 h ei ole mahdollista saada kuvan mukaista väriä. Pitäisi kuulemma tehdä kahdella eri kerralla. Olisikohan siitä voinut mainita Ennen värien levitystä? Pesun jälkeen huomasimme molemmat, että jälki oli todella roisia. Laikkuja ja muita epätasaisuuksia oli paljon. Kampaaja itse ehdotti, että hän korjaa väriä lisäämällä vähän vaaleaa väriä kyseisiin kohtiin. Näin tehtiin, mutta epätasaisuuksia jäi silti jäljelle.

Sovimme, että tulen seuraavalla viikolla uudelleen ja kampaaja korjaa vahingon laittamalla pari vaaleaa raitaa hiuksiin. Lähtiessäni minulta veloitettiin ,9 e lystistä, kun oli niin "vaativa värjäys"! Palasin seuraavalla viikolla paikalle pidettyäni siihen asti hiuksiani koko ajan kiinni, koska värjäyksen jälki oli kauhea. Kampaaja laittoi minulle muutamia Paksuja palkkiraitoja vaalennusvärillä.

Raidat alkoivat noin 5 cm tyvestä! En uskaltanut mennä enää kolmatta kertaa korjauttamaan katastrofia samaan paikkaan.

...

: Halvin oulu suomi keskustelu kotka

GOGO EXPRESS JYVÄSKYLÄ CROSMAN ILMAPISTOOLI 15
YÖKERHOT TALLINNA PORNOON SEKSIVIDEOT Suomi parisuhde siveysvyö miehelle
Seuralainen helsinki kik seuraa Seksiä julkisella paikalla alaston suomi com
"Juurihoidettuun hampaaseen kruunu Oulun Oralilla, e ja joka euron arvoinen. Silta olisi todennäköisesti halvempi ratkaisu. Eli ainakin kotkan keskussairaalassa niitä kuitenkin laitetaan? Hinta vähän päälle kuusisataa tk: ssa. TAP (Airline Marketing And Sales ApS, Suomen Sivuliike); Matkailu; HELSINKI. Kerrat listalla: 1 . Maalaus Ja Rappaustyö MatRap Oy; Asuminen; Kotka . Oulun Morsiuskeskus Oy; Pukeutuminen; Oulu .. Myyjän vetosi siihen, että auto oli ollut kuormittavassa taksikäytössä, minkä vuoksi auto oli normaalia halvempi. Urheiluseuralle ja joukkueelle parhaat kotisivut sekä kaikki seuratoiminnassa tarvittavat työkalut!. Mies etsii naista ilmaiset seksikuvat

Hairy pussy and ass pussy ass

toukokuu Silloin minulla ei ollut mitään kuponkia,vaan menin,koska hinta oli edullinen. .. maksoin tilauksen samantien, koska silloin postimaksu oli halvempi. .. en ole koskaan saanut, kun noin viikko sitten Kotkan liikkeessä. Ensimmäinen edellisestä konkurssin tehneestä ja toinen New hairstoresta Oulussa. TAP (Airline Marketing And Sales ApS, Suomen Sivuliike); Matkailu; HELSINKI. Kerrat listalla: 1 . Maalaus Ja Rappaustyö MatRap Oy; Asuminen; Kotka . Oulun Morsiuskeskus Oy; Pukeutuminen; Oulu .. Myyjän vetosi siihen, että auto oli ollut kuormittavassa taksikäytössä, minkä vuoksi auto oli normaalia halvempi. 3. elokuu joo ei tuo halvin ole mutta on ilmeisesti suomen suurin uponorin .. kyllä nämä samat veijarit pyörivät kotkassa,vanhuksilta viedään rahat se on.

Old wet pussy escort whatsapp